Projecten

My SET

My SET, ontworpen om mensen te laten eten, spelen en samenkomen.

Concept

Tegenwoordig heeft iedereen het druk waardoor er weinig speelsheid is in het dagelijks leven. Spelen is goed voor de mens, het is ontspannend, prikkelt creativiteit en het brengt mensen samen.

Om mensen op een ongedwongen manier te laten spelen is er een dagelijks ritueel, namelijk eten gekoppeld aan spelen. Het servies bestaat uit verschillende objecten waarmee gecombineerd en gevarieerd kan worden.

Ronde vormen zijn het uitgangspunt. Het gedrag van de gebruiker wordt beïnvloed door de vorm van het servies. De ronde vormen zijn ook gekozen om tactiliteit en inventiviteit te stimuleren.

Tijdens het ontwerpen is er een bewuste keuze gemaakt om hout en aardewerk te combineren. Hout refereert naar het spelen in de jeugd zoals bouwen met blokken en is erg gebruiksvriendelijk. Aardewerk daarentegen is erg fragiel en kwetsbaar.

Het servies bestaat uit een interessante combinatie van objecten. De gebruiker speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke functie van het servies.

Collectie

De objecten van My SET zijn gemaakt van geglazuurd aardewerk en gelamineerd berkenhout.

Cub
Welter
Annulet
Salver
Centerpiece
Fidelity
Small Annulet
Glim
Goblet

Spelen

Spelen zorgt ervoor dat je gefocust bent en de gewone wereld om je heen even vergeet. My SET helpt mensen om te ontspannen en te leren door spel. Ook helpt dit servies om mensen samen te brengen. Als mensen spelen terwijl ze samen eten zijn ze opener dit stimuleert communicatie, interactie en samenwerking.